Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Designed by Park+Associates Architects, the Greja House looks like a white translucent box from outside. The translucent glass is used to create a permeable skin that not only dissolves the boundary between inside and outside but also brings filtered daylight while maintaining a degree of privacy. This seamless fluidity is also extended vertically by connecting all floors with a beautiful central spiral staircase that is carefully positioned above a water feature which is carefully designed to be the main focal point for this house. Besides the water flow under stairs, huge living wall is also an eye-catching feature of the house, which cleverly blurred the boundary between outside and inside, making the house a living garden.

Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Greja House: The house out of the floating box in Singapore

Spread the love

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *