HALO: An Environmentally Friendly Solar House

HALO is a concept house designed by a group of Swedish students from Chalmers University. It is a group of Swedish students from Chalmers University. Measuring 645 sq foot, HALO takes its name and shape from the rainbow-like optical phenomenon around the sun. Its curvy roof is made from monocrystalline silicon photovoltaic solar cells on acrylic covered with a high strength polymer. It was designed with small private rooms and large entertaining areas to shift people away from the growing trend of social isolation. HALO can accommodate 4 people who bedroom located at the both ends of the house. The middle part is the shared technical area – kitchen, bathroom and laundry room. Based on the notion that a shared house should have double the amount of communal space than usual, shared study area and dinning area are located at the large semicircle area.

HALO: An Environmentally Friendly Solar House

HALO: An Environmentally Friendly Solar House

HALO: An Environmentally Friendly Solar House

HALO: An Environmentally Friendly Solar House

HALO: An Environmentally Friendly Solar House

HALO: An Environmentally Friendly Solar House

via: inhabitat

Spread the love

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *