Objet élevé: A Connection Between Two Floors and Offers Space to Work, Collect and Store

Designed by Eindhoven design studio Mieke Meijer, Objet élevé is an installation in three parts that functions as a connection between two floors while also offering space to work, collect and store. From below photos you can see, Objet élevé is a desk, a stair and a shelf system at the same time. Such an creative way to transforms the stair area into something more functional. However, how much practical usage of this design you think? Do you have to have it in your home?

Objet élevé: A Connection Between Two Floors and Offers Space to Work, Collect and Store
Continue reading

Beautiful and Cool Home Stair Design

When you are living in the house or loft, stair is something can be avoided. Of course those ordinary wooden stairs do their work. But people start to pay more and more attention to their home stair design these day. There are two main reasons for this trend: first one is to utilize space around stair to create more storage and the another reason comes from design perspective, make the room modern and airy. In this post, we will show you some successful examples about the home stair design. Hope it will give you some inspiration when you need to redesign your stairs.

Stair space utilization – increase the storage
Beautiful and Cool Home Stair Design
Continue reading

604 Acacia House: a Perfect Place for Entertainment and Enjoyment

Located in California, USA, the 604 Acacia House is designed inside and out with the idea of a lavish way of living. From outside, you will notice this two-level building displays a variety of eye-catching symmetries, in both architectural elements and materials employed. The large roof flower pots and plenty of windows make the house like the glass garden, which can be enjoyed up-close by the inhabitants.

604 Acacia House: a Perfect Place for Entertainment and Enjoyment
Continue reading

House Cal: a Spacious and Luxurious Family House by Nico van der Meulen Architects

House Cal is a contemporary residence designed by Nico van der Meulen Architects with the request of having separate accommodation for the client’s 3 adult kids. To accommodate that and thanks to its location in a private estate, the house was designed to be open to the street with a glass link across a koi-pond as the entrance which separates the guest wing and son’s suite from the rest of the house. The two other kids were able to have their own north-facing suites and accompanying lounges. For each room, Nico van der Meulen Architects planned balconies on both the north and the south side.

House Cal: a Spacious and Luxurious Family House by Nico van der Meulen Architects
Continue reading